Veleszületett szívhibák tünetei és kezelése

ASD-2 magas vérnyomás kezelés, A szívfejlődési rendellenességekről

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Doktor nő! Tavály május 4-én pitvarfibrillációm volt,azt EKG segítségével sikeresen el is csípték. Nos ennek ugye már több mint egy éve.

Orvos válaszol

A panaszok továbbra is fennállnak hiába szedtem a gyógyszert Van olyan hét hogy abszolut nem ver rosszul,de sajnos szinte napiszinten csinálja Terheléses EKG-n is voltam,ott csak annyit állapítottak meg hogy nappali órákban magas frekvencia. Nézték a pajzsmirigyem is ott is minden rendben van.

A pulzusom nyugalmi állapotban most 86 nem kávézom már 1 éve,a dohányzást is hanyagolom amennyire csak lehet! Az az igazság hogy a szívem miatt nem is merek mert félek attol amikor gyorsan dobog, nehogy pont akkor legyen ritmuszavarom Sőt már elegem van belőle!

Bármit megadnék csak hogy már ne érezzem! Minden nap csak ez jár a fejembe,és már ha csak beszélek róla a sírás határán vagyok!

Tényeken Alapuló Orvostudomány Módszertani Ajánlások

Szeretnék tesót is a fiamnak, de köuölték velem hogy amíg a szívem félrever addig ne is állmodozzak gyerekről! Már nagyon elvagyok keseredve mert senki ASD-2 magas vérnyomás kezelés tud segíteni,egy megnyugtató mondatot sem mondtak hogy ne féljek! Imádunk utazni,kirándulni,de így még azt sem tudom élvezni mert rettegek attól hogy melyik pillanatban jön elő megint. Előre is köszönöm Tisztelt Mónika! Nagyon rosszul tette, hogy önkényesen elhagyta a Bisoblockot. Amennyiben a ritmuszavart nehezen éli meg, szívkatéteres műtét teljesen megszüntetheti panaszait.

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Üdvözlettel: dr. Olyan kérdésem lenne, hogy a pulzusom mostanában gyakran minden előjel nélkül megugrik.

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Régebben anginás fájdalmaim voltak, azt két éve terheléses ekg, ultrahang, doppler, teljes kivizsgálással negatívra zárták. Háziorvosom szerint a stresszes munkám miatt rosszul reagál a szívem a noradrenalinra, erre 5 mg concor tablettát adott, reggel fél, este fél bevétellel.

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Ettől a probléma megoldódni látszott, azonban túlsúlyom miatt kb 20 kg, amúgy 38 éves kg ffi vagyok nagyon kíméletes sportolásba kezdtem. A probléma itt jelentkezett. A sportolás alatt is max es pulzusom elkezd a sport mellúszás után szépen csökkenni, azonban kb egy óra pihenés elteltével minden előjel nélkül felugrik ASD-2 magas vérnyomás kezelés és csak óra múlva stabilizálódik vissza 70 körülre.

Eközben erős idegesség, ingerlékenység van úrrá rajtam, néha enyhe mellkasi szorítással.

Vibrációs zörej hallható legalább minden ötödik gyermekben, de időnként akár több, mint a gyermekek felében például láz kapcsán. Systolés zörej észlelésekor az aorta coarctatiójának kizárására meg kell mérni a jobb kar és a láb vérnyomását. A gyermek klinikai állapota gyakran annak ellenére normális, hogy sebészeti beavatkozást igénylő veleszületett szívfejlődési rendellenessége van. A száj körüli cyanosis általában ártalmatlan jelenség, melyet a terület gazdag vénás ellátottsága és a lassú perifériás átáramlás okoz.

Mivel a stresszre is a mozgást javasolják ezért sakk-matt helyzetben érzem magam. Ön szerint mi váltja ezt ki és mi a megoldás, hová forduljak? Mivel több problémát említett, mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok. Szívesen állunk mi is rendelkezésére. Üdvözlettel: Dr. Sztancsik Ilona dr.

A szívfejlődési rendellenességekről

Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Doktornő! Évek óta magas vérnyomással kezelnek. Nem régen egy napokig tartó nehéz légzés után megvizsgált kardiológus aki a következőket állapította meg:kéthegyübillentyű elégtelensége háromhegyü billentyű nem rheumás elégtelensége,hypertensiv szívbetegség. A házi orvos szerint nem kell vele foglalkozni ez semmit nem jelent. Tényleg így van? Felesleges aggódnom,vagy kell valamire figyelnem?

Köszönöm ha válaszol! Tisztelt Biri Andrea!

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Nem tudom a kardiológus milyen tanácsokat adott Önnek vizsgálat után. Az elváltozások súlyosságától függ a további teendő, ezt a vizsgálatot végző orvostól kellene megkérdezni.

Korrekt vélemény csak a vizsgálati eredmények ismeretében adható. Üdvözlettel : dr. Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Dr. Pár napja érzek szegycsont mögötti nyomást vagy fájdalmat nem is tudom,mozgásra szokott előjönni ha fekszem akkor pedig a hátam bal oldalán érzem ugyanezt ,plusz rossz közérzetem is van ,mi lehet ez talán szívprobléma?

A veleszületett szívhibák előfordulása

Tisztelt Attila! Panaszai, az elmondás alapján feltehetően nem szív eredetűek. Idén nyáron ASD zárásom volt. Eddig a kontrollon, illetve vizsgálaton max. Több mint 1 éve steroid kezelésben részesülök alap betegségem miatt, myasthenia. Pár hónapja a th. Jó hónapja tapasztaltam többször fáj a fejem, mint máskor olyankor megmértem vérnyomásom, ill.

Mellkas Rtg. Ez ügyben nem küldött tüdőgyógyászom sehova. Az lenne a kérdésem, hogy a gyógyszerek okozhatják a tüneteim és az pedig a szívnél elváltozást. Műtét miatt nem kellene visszamennem kontrollra a kardiológushoz, mivel ő csak 1 év múlva hívott a magas vérnyomás jelei az ultrahangon, mert a kontrollon nem talált eltérést. Előre is köszönöm válaszát!

ASD-2 magas vérnyomás kezelés

Tisztelt Mariann! Panaszait okozhatja a gyógyszeres kezelés változása is. Kardiológusával beszélje meg a myathenia kezelésére kapott gyógyszerek mellett szükséges e a kardiológiai gyógyszerelés megváltoztatása.