Gyógyszerész: Az egészségügy és a kiskereskedelem között

Hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban, Orvos válaszol

Olyan problémám lenne hogy 1honapja kb nyálkás a székletem nemtudom mi lehet ennek az oka? Köszönettel és üdvözlettel! Üdvözlettel: dr.

Dr. Gelencsér Gyula

Wacha Judit Érdeklődnék, hogy mit jelenthet egy ultrahangos leleten feltüntetett, a prosztata bal lebenyében "borsónyi reflektív képlet" van. Vagyis a reflektív képlet jelentése alatt mit értsek? Ha egy szervünkben van egy körülirt eltérés, más ultrahang képet ad, mint az egészséges környezete.

Ez lehet gyulladás, heg, daganat stb. Konzultáljon urológussal a további teendők eldöntése végett. Kérem a dr. Ha közelebb lenne, szívesen felajánlanám, hogy segítek a kivizsgálásában,de látatlanban ennyi információ kevés annak eldöntésére, hogy hogyan javíthassunk az állapotán. A rosszul összeállított diéta is okozhat rosszabbodást. Tisztázni kellene mi váltja ki a tüneteit vékonybél bakteriális túlburjánzás, laktózintolerancia, fruktóz intolerancia, bélszűkület, gyulladás stb és célzottan kellene kezelni.

Rózsa vagyok. Elnézést kérek,ha türelmetlennek tűnök,vagy rosszul csináltam és nem ment el a kérdésem? Tisztelettel B.

hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban

Ha nem kapott választ, kérem tegye fel újra a kérdését. Eddig teljesen panaszmentes voltam mindenféle diéta nélkül. Júliusban hasmenésem lett és azóta is szenvedek tőle, bár a bélmozgások-"kuruttyoló" csillapodtak. Majd minden létező hasfogót kipróbáltam, hatástalanok. Felemeltem a salofalkot napi 3x3-ra, ezt a hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban nem szerette.

A hol folyós, hol pépes székletem nem nyákos, nem véres. A háziorvosom szerint IBS-em van, ami nem zárható kia.

hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban

Bizony rágódó típus vagyok, probléma pedig egyre több akad. Tudna-e valamit ajánlani?

A magas vérnyomás növelheti a kognitív károsodás kockázatát

Igyeksze zöldfőzelékeket enni, de szőlőt, az almán kívül más gyümölcsöt nem merek. A Tejtermékek közül csak a sajtot eszem. A meteospazmin csak némi, időleges javulást okozott. A bakteriális vizsgálatok negatívak. A szakorvosi colitisem felülvizsgálata novemberben esedékes.

hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban

Teljesen reménytelen az esetem? Válaszát köszönöm! Javaslom mindenképpen essen át a felülvizsgálaton, A hasmenésnek számos oka lehet, akkor lehet csak eredményesen kezelni, ha tudjuk mit kezelünk. Dalacin szedése után kb. Szakorvos látott,10 napig 2x1 Normaflor,5 napig 2x1 Supplin,egy hét diéta. Tegnap este óta ismét görcsölget a hasam,megint sikerült nyálkát produkálnom,bár a széklet már normális volt,most újra lazább.

Orvos válaszol

Nem tudom hogyan tovább A Supplin kezelés időtartamát rövidnek gondolom. Egy székletvizsgálatot kellene kérni Clostridium difficile toxin meghatározásra. Ha negativ, rendben van, ha pozitiv, a Supplin folytatandó. Addig szedjen Saccharomyces boullardi tartalmú probiotikumot. Alsó végtagi vasculitis miatt már több hónapja vizsgálnak. A tünetek eltünnek, majd ismét előjönnek. A bőrgyógyász elküldött gócvizsgálatra,de minden lelet negatív. Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy ez magyarázza-e vasculitises problémámat?

Ez fertőzöttséget jelent, de hogy ez az oka-e konkrétan a betegségének, erre nem tudok válaszolni. Érdemes egy célzott antibiotikum kezelést lefolytatni, ha segít, szerencséje volt. De ere ö megint normixot akkart adni de montam neki tavaly agusztus ota nem segitit most sem fog elővete a tavaly augusztusi leleteimet és azt monta ki zárták a cront és colitist miert vagyok megiedve. És fölirt duspatalint és enyivel elintézte. Ha egy éve volt tükrözve ugyanezekkel a panaszokkal, nem kell megismételni.

Érdemes lett volna a Normixot elfogadni és probiotikummal kiegészítve szedni. Ezt szoktuk kúraszerűen, akár fél éven át is ismételni.

Magas vérnyomás? Az életmódváltás lehet a kulcs - kismamatitkok.hu

Valahol el kellene végeztetni a H2 kilégzéses vizsgálatokat, ha valamilyen enzimhiánya van, azt is lehet pótolni. Evek ota kuszkodom az alabbi tunetekkel: fokozott gazkepzodes, puffadas gyakirlatilag barminemu etel fogyasztasa utan es krinikus faradtsag, erotlenseg.

A haziorvosom Angliaban elek a negativ vereredmeny es szekletminta utan gyorsan eldontotte, hogy ez irritabilis belszindroma es mar irta is volna fel a hasgorcsoldot Mebeverine.

Gorcseim, fajdalmam nincs. Erre en mondtam, hogy amig nem kuld tovabbi vizsgalatokra, bem fogok gyogyszert szedni.

Január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet

Nagy nehezen megirta a beutalot a gasztroenterologushoz, de hozzatette, hogy szerinte vissza fogjak dobni, mert nem elegge megalapozott, hogy engem szakorvos megvizsgaljon. Egyelore varakozom.

hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban

On szerint ilyenkor milyen vizsgalatoknak kell megtortennie? Ha itt kudarcot vallom, otthon maganuton milyen vizsgalatokat vegeztessek el? A tuneteim nagyon zavaroak, a tarsasagi elettol mar szinte teljesen visszahuzodtam, uj kapcsolat elejen vagyok es nagyon stresszelnek a tuneteim.

Javallat: étcsokoládé, de kis mennyiségben

Valaszat elore is nagyon koszonom. Legtöbbször vékonybél dysbakteriozis SIBOvalamint emésztési zavarok, enzimhiányos állapotok okoznak kellemetlen puffadásos tüneteket. Ezek kivizsgálásában a H2 kilégzéses vizsgálatok segítenek. Az volna a kérdésem, hogy ha valaki évek óta dohányzik, de soha nem tüdőzi le a cigit, akkor lehet e tüdőrákja?

Markó Julianna kérdése: Tisztelt Doktor Úr! A sérv ki volt szakadva, be volt gyűrődve az ideg alá.

Sajnos annak is lehet tüdőrákja, aki egyántalán nem vesz cigarettát a kezébe. A dohányzók fokozottabb rizikónak vannak kitéve. Érdemes letenni a cigarettát. Többszöri Normix, protexin segített, de újra jelentkezett a hasmenés.

Az egyik kérdésem hogy a protexinnel befolyásolhattam-e egy esetleges chron betegséget.

hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban

Diagnózis IBS. Diétáztam,mert a zsíros fűszeres ételeket nem bírtam. Hasi uh neg. Az orvosom felvetette a műtét, de félt, hogy a hasmenés miatt nem lesz jobb. Ekkorra már 15 kg-ot lefogytam, erőtlen lettem kaptam 3x1 B1,6,12 vitamint 2 dobozzal és 4 B12 injekciót. A vérképem teljesen jó, felszívódási zavar nincs, de ezek a vitaminok befolyásolták-e.

Gyógyszer kombinációk Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy béta-blokkoló és centrális vérnyomáscsökkentő biztonságosan szedhető-e együtt magas vérnyomás esetén, mivel a betegtájékoztató ezt nem ajánlja. Amennyiben ez nem elég hatásos, melyiknek az adagját lehet Kiugró magas vérnyomás. A reflux okozhat-e magas v érnyomást?

Mára ott tarok, hogy 2x2 dicetel, pro-gastronincs hasmenésem, de étkezések után órával émelygek, hogyan lehet kilábalni a magas vérnyomásból 3-ban étvágyam és nagyon fáj a hasam, amire nospát veszek be. Szedjek-e kreont és mennyit.